Inschrijvingen leden 2019-2020

Beste ouders,

Vier jaar geleden werden we tijdens onze startdag onverwachts overspoeld door een enorme massa nieuwe leden die graag bij onze jongste tak, de kapoenen, wouden komen. Hierdoor waren we spijtig genoeg genoodzaakt om na de startdag al een ledenstop in te voeren. Zo een situatie willen we ook dit jaar absoluut vermijden. Om ons goed voor te bereiden, werken we dit jaar via een online inschrijvingssysteem voor de kapoenen (1e – 2e leerjaar) en wolfjes (3e – 4e leerjaar). Op deze manier hebben we -voor het scoutsjaar start- al een goed overzicht op de hoeveelheid kindjes die graag naar de scouts willen komen. Zo kunnen we beter anticiperen op de hoeveelheden nieuwe leden. Leden die reeds ingeschreven zijn bij ons, moeten deze procedure niet doorlopen.
Hoe gaat deze inschrijving in zijn werk?
We werken met verschillende deadlines. Wanneer de deadline afgelopen is, maken we een lijst op van alle kinderen die ingeschreven zijn. Logischerwijze komen de kinderen met broers/zussen in de scouts, kinderen van oudleiding en inwoners van Merchtem bovenaan in de lijst. Na het verstrijken van de eerste deadline wordt er een mail verstuurd waarin we meer informatie geven over het feit of je zoon/dochter kan proberen bij de scouts.
We hanteren volgende deadlines:
1. 19 augustus 2019
2. 2 september 2019

Deze inschrijving betekent niet dat je kind is ingeschreven. Om officieel ingeschreven te zijn, moet je kind eerst drie keer naar een scoutsvergadering komen, waarna je de leiding laat weten of je kind het leuk vindt bij ons. Vervolgens komt de leiding thuis langs om de inschrijvingsformulieren in te vullen. Pas wanneer het lidgeld overgeschreven is, is je kind officieel ingeschreven bij onze scouts.

Inschrijven kan via onderstaande link:

Heb je nog vragen? Dan kan je steeds de groepsleiding contacteren via groepsleiding@scoutsjuventa.be

Een stevige linker,
De groepsleiding