Uniform

Overal kom je groepjes kinderen en jongeren tegen op straat. Aan het uniform merk je onmiddellijk dat het om een groepje scouts en gidsen gaat. Met het dragen van het uniform toon je aan dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen, en toon je ook dat je daar fier op bent, want het is zeker iets om fier op te zijn! Het uniform geeft weer dat we één groep zijn, één bende kinderen en jongeren. Wat wordt er als uniform verwacht van elke tak?

Kapoenen

Wolfjes

• Das van Scouts Juventa Merchtem, deze kan je aan € 6 kopen bij de leiding.
  • T-shirt van Scouts Juventa Merchtem, deze kan je kopen bij de leiding. Ze kosten 6€ voor een kindermaat en 7€ voor een volwassenenmaat.

Bevers

Jong-givers

Givers

• Das van Scouts Juventa Merchtem, deze kan je aan € 6 kopen bij de leiding.
  • T-shirt van Scouts Juventa Merchtem, deze kan je aan kopen bij de leiding. Ze kosten 6€ voor een kindermaat en 7€ voor een volwassenenmaat.
  • Groene broek of rok.

Jins

• Groene broek of rok.

Akabe

Het uniform van de akabeer is overeenkomstig met de leeftijd in andere taken.
Voorbeeld: een 11-jarige akabeer heeft de leeftijd van een bever, dus draagt hij het uniform van de bevers.

Kentekens

Jaarkenteken: Elk jaar hebben we een nieuw jaarkenteken dat hoort bij het jaarthema,
dit kenteken krijg je van je leiding bij het begin van het nieuwe scoutsjaar.

Wie een hemd heeft, draagt daarop het kenteken van zijn/haar tak. Deze zijn te koop in de scoutsshop.

Verder nog:

• Scoutsknoop
  • Teken van Vlaams-Brabant
  • Teken van Vlaamse leeuw (geen rode tong!)
  • Groepslintje van Scouts Juventa Merchtem
  • Lintje van België

Indien je niet helemaal juist weet welke kentekens je in de scoutsshop moet aankopen,
kan je ook daar in de winkel altijd uitleg vragen. Zij weten precies wie welke tekens moet hebben!