Moekesdag

Elk jaar organiseren de vrouwelijke leiding een moment waarbij de vrouwelijke ouders kennis kunnen maken met de leidsters van hun zoon/dochter. En dit jaar staat het in teken van fun, plezier en avontuur!

De moekesdag is een ONTSPANNINGS dag met leuke activiteiten, goed eten en natuurlijk sfeer en ambiance. Die dag wordt samen voorbereid met de meisjesleiding en met een moeders-team.

Geïnteresseerd om gewoon mee te gaan of je zelfs te engageren in een moeders-team voor een fantastische dag? Mail naar moekesweekend@scoutsjuventa.be (naam + e-mail).
Verdere info zal dan later volgen.

Tot dan,
de vrouwelijke leiding

Moekesdag 2010 in Brugge

‘Ons ma’ – Hilde – Ingrid – Karin – Tessa – Tine – Sofie – Carla – Ariane – Ilke – Caro – Séverine – Sara

Om 8 uur hadden we afgesproken aan het station van Buggenhout. Natuurlijk waren de ‘Moekes’ als eerste paraat en waren de scoutsmeisjes als laatste voltallig. Onmiddelijk waren ze aan het roddelen geslagen over de ‘organisatie’ van deze dag. Simon en sander die hun mama’s nog eens kwamen uitwuiven, lachten al in hun vuistje. Wat is dat toch met die mannen die steeds denken dat zij beter zijn dan ons? Soit, de sfeer zat er onmiddelijk goed in toen we op het perron stonden te wachten op de trein van 8u24 richting Brugge.

Eens we effectief op de trein zaten en elk moeke de stamboom van de andere kende konden de diepgaandere gesprekken beginnen, zoals wat hun mannen en zonen van vandaag zoal gingen doen. Mark en Simon moesten naar de Colruyt, David ging een hele dag thuis blijven en Karin zat met 2 studenten thuis en was zeer blij dat Tom thuis bleef vandaag zodat zij meekon op deze fantastische dag.

Zo een dagje plezier is natuurlijk ook niet gratis, maar de ‘moekes’ gaven hun nederige bijdrage graag in handen van Tessa a.k.a. ‘de madam van ’t geld’. Zo, de dag kon beginnen!